Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Games

Game over gamen

Evoland is niet zomaar een role playing game (RPG), het is een avonturenspel dat tegelijkertijd de geschiedenis van het genre vertelt. De held van het verhaal begint in een statische wereld, die langzaam aan kleur en geluid wint. Evoland is een feest van herkenning voor de wat oudere speler die graphics en ook spelmogelijkheden uit klassiekers als Legend of Zelda (1986) of Zelda II: The Adventure of Link (1987) ziet verschijnen. Hoe langer gebruikers spelen hoe meer Evoland gaat lijken op eigentijdse klassiekers als de Final Fantasy-reeks. Of de jongere downloaders van de app deze evoluerende stijl van gameplay kunnen waarderen is de vraag, het spel probeert een nostalgische bron aan te boren. Daarnaast is de besturing niet optimaal en is Evoland binnen een paar uur uit te spelen. Liefhebbers van RPG kunnen zich uitleven met het geschiedenislesje van ontwikkelaar Shiro Games, maar voor die kleine 5 euro zijn betere games te vinden.