Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

The Social Network

(David Fincher, 2010). Door Aaron Sorkin geschreven vlijmscherpe praatfilm vertelt het succesverhaal achter Facebook. De site werd in februari 2004 opgericht door whizzkid Mark Zuckerberg voor zijn medestudenten aan de universiteit van Harvard. Zes jaar later was Zuckerberg, op zijn 26ste, de jongste selfmade miljardair aller tijden.

In The Social Network wordt Zuckerberg afgeschilderd – en voortreffelijk gespeeld door Jesse Eisenberg – als een gedreven en ambitieuze visionair, maar ook als koud, arrogant, sociaal onhandig en rancuneus.

RTL 8, 20.30-23.00u.