Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Dirty Dancing

(Emile Ardolino, 1987). Wat opvalt bij het (her)zien van Dirty Dancing is de gedetailleerdheid waarmee de zomer van 1963 wordt opgeroepen. Het begint met de voice-over van Baby (Jennifer Grey) die de vertelling precies situeert en memoreert dat het een tijdsmoment betreft vóór de moord op Kennedy, toen Amerika nog onschuldig was. De begincredits laten in zwart-wit archiefbeelden van dansende mensen zien, met het nummer Be My Baby van de Ronettes op de achtergrond. De film bevat veel periodemuziek uit begin jaren 60 met o.a. Otis Redding en The Shirelles.

RTL 5, 22.00-00.00u.