Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Weer

Burgemeester Boston: stop met halfnaakt in de sneeuw springen

Schermafbeelding YouTube.

En hoppa daar springt er weer een. Inwoners van Boston springen momenteel bij bosjes uit hun raam naar beneden. En dat is niet uit pure wanhoop over de al weken aanhoudende sneeuw en vrieskou, maar omdat de Bostonians enthousiast meedoen aan de ‘Boston Snow Jump Challenge’. Tot grote ergernis van de burgemeester.

Burgemeester Walsh riep de inwoners van zijn stad gisteren op onmiddellijk te stoppen met al dat gespring in de sneeuw:

“Het is dom om te doen, je kan erbij omkomen. Het lijkt grappig, maar het is levensgevaarlijk.”

Overigens springt echt niet iedereen van het dak of uit een raam, zoals de burgemeester zegt. De meesten stappen gewoon de deur uit en laten zich dan in een dik pak sneeuw vallen, wat overigens niet minder koud is.

De oostkust van de VS wordt al wekenlang geplaagd door hevige sneeuwval. In sommige delen van Washington viel gisteren 5 tot 15 centimeter sneeuw, verschillende overheidsdiensten en scholen sloten hun deuren. In Noord- en Zuid-Carolina werden honderden vluchten geannuleerd wegens een sneeuwstorm. Volgens de nationale weerdienst zal het oosten van de VS nog zeker twee weken last houden van dit koudefront.

Met al die sneeuwellende is het dan misschien niet gek dat mensen er nog iets leuks van proberen te maken. Maar of in je ondergoed in de vrieskou ronddartelen nou zo leuk is:

Net als bij de Ice Bucket Challenge is het idee van de #snowjumpchallenge dat je anderen nomineert hetzelfde te doen, voor je in de sneeuw springt:

Of een spelletje kaart spelen buiten kan natuurlijk ook:

En natuurlijk helemaal de ultieme uitdaging; de Ice Bucket Challenge én de Snow Jump Challenge tegelijkertijd:
https://www.youtube.com/watch?v=DJeyGFPKk6Y