Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Cultuur

‘Twee Nederlandse meisjes van 15 jaar opgepakt op weg naar Syrië’

Beschadigde gebouwen in Damascus.
Beschadigde gebouwen in Damascus. Reuters / Amer Almohibany

Twee meisjes van vijftien jaar uit Zeist zijn dit weekend in Turkije opgepakt omdat ze naar Syrië wilden reizen. Dat meldt althans de NOS op basis van bronnen. Een derde meisje zou nog vermist zijn.

De meisjes uit Zeist zijn bekend bij de hulpinstanties, meldt de NOS. Het derde meisje komt uit Driebergen. Over de meisjes uit Zeist is contact geweest omdat ze na de vakantie opeens in bedekkende kleding naar school kwamen.