Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

‘Minstens tien doden bij ongeval carnavalswagen Haïti’

Minstens achttien mensen zijn omgekomen en zo’n zestig mensen zijn gewond geraakt bij een ongeluk met een carnavalswagen in Haïti. De wagen kwam in contact met elektriciteitskabels en vloog in brand.

Minstens tien mensen zijn omgekomen en zo’n zestig mensen raakten gewond bij een ongeluk met een carnavalswagen in Haïti, meldt persbureau AFP. De wagen kwam in contact met elektriciteitskabels en vloog in brand. Persbureau Reuters heeft het over minstens achttien doden.

Het ongeluk gebeurde in hoofdstad Port-au-Prince. Volgens persdienst Reuters kwamen zeven mensen om op de wagen. De anderen tijdens de paniek die na het ongeluk ontstond.

President Michel Martelly liet op Twitter zijn medeleven blijken:

Twitter avatar MichelJMartelly Michel J. Martelly Mes sincères sympathies aux victimes du grave incident survenu ce matin au Champ de Mars à l’occasion du 2ème jour gras du Carnaval. #Haiti