Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Liquidatie 60-jarige vrouw in Amsterdam lijkt vergissing

Glasscherven liggen verspreid onder het balkon waar de avond daarvoor een 60-jarige vrouw werd doodgeschoten.
Glasscherven liggen verspreid onder het balkon waar de avond daarvoor een 60-jarige vrouw werd doodgeschoten. Foto ANP / Remko de Waal

De schutters die vorige maand een 60-jarige vrouw op haar balkon in Amsterdam doodschoten, hebben zich waarschijnlijk vergist. De politie denkt dat daders het mogelijk hadden voorzien op de schoonzoon van de vrouw, die regelmatig op hetzelfde balkon zat te roken en actief is in het criminele milieu.

In plaats van de schoonzoon troffen ze echter de Turkse vrouw, toen ze onder een kleedje op haar balkon zat te roken. Het slachtoffer, dat werd beschoten vanaf de straat in de wijk Amsterdam Geuzenveld, overleed vrijwel meteen. Het programma Opsporing Verzocht besteedt vanavond aandacht aan de moord.

Enorme knallen en gesneuvelde ruiten

Dat het slachtoffer flink onder vuur was genomen, werd vrijwel meteen al duidelijk. Een woordvoerder van de politie stelde vlak na de moord dat er “behoorlijk in het rond geschoten” was. Ooggetuigen spraken op Twitter over “enorme knallen” en een flink aantal gesneuvelde ruiten, ook bij andere appartementen in de buurt.

Daarbij werden volgens Het Parool bovendien automatische wapens gebruikt. Vlak na de moord werd enkele kilometers verderop een brandende auto gevonden. De politie houdt er rekening mee dat het om de vluchtauto van de schutters gaat.