Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Beide wedstrijden Champions League eindigen in gelijkspel

Jerome Boateng van Bayern in duel met Alex Teixeira van Sjachtar
Jerome Boateng van Bayern in duel met Alex Teixeira van Sjachtar EPA / Sergey Dolzhenko

Beide wedstrijden in de Champions League zijn vanavond in gelijkspel geëindigd. In de Franse hoofdstad eindigde Paris Saint-Germain - Chelsea in 1-1. In de wedstrijd tussen het Oekraïense Sjachtar Donetsk en het Duitse Bayern München werd zelfs helemaal niet gescoord: 0-0.

Sjachtar Donetsk - Bayern München: 0-0

Hoewel Sjachtar Donetsk eigenlijk thuis speelde, moest de wedstrijd elders worden gehouden vanwege de oorlogssituatie in Donetsk. Daarom werd de match gespeeld in Lviv, ruim duizend kilometer westwaarts.

Bayern begon met een sterk aanvallend spel, maar dit wist niet in een treffer te resulteren, meldt ANP. Het ene na het andere schot belandde naast het doel of werd door de Oekraïense ploeg uit de gevarenzone geschoten. De Duitse ploeg speelde de laatste 25 minuten met tien man nadat middenvelder Xabi Alonso met rood van het veld werd gestuurd. Sjachtar, dat al twee maanden geen competitie speelt vanwege de oorlog, was tot weinig meer in staat dan verdedigen.

Paris Saint-Germain - Chelsea: 1-1

Chelsea begon vanavond goed aan het tweeluik met Paris Saint-Germain. De koploper van de Premier League verschafte zich met een gelijkspel (1-1) een sterke uitgangspositie voor de return over drie weken in Londen.

Branislav Ivanovic kopte Chelsea na ruim een half uur op voorsprong. Edinson Cavani, eveneens met het hoofd, bracht de thuisploeg na 54 minuten op gelijke hoogte. Vooral na de rust speelden de Fransen beter, maar een extra goal kwam er niet meer van.