Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Entertainment

Nominaties voor o.a. Reijn, Heebink, Nietvelt en Nasr, Löw en Bruins

De Nederlandse Toneeljury heeft de eerste nominaties voor de VSCD Toneelprijzen bekendgemaakt. Genomineerd voor de Theo d’Or (beste vrouwelijke hoofdrol) zijn Halina Reijn in Maria Stuart, Chris Nietvelt in Maria Stuart en Marieke Heebink in Medea. De nominaties voor de Louis d’Or voor beste mannelijke hoofdrol gaan naar Ramsey Nasr (in The Fountainhead), Hajo Bruins (in Welkom in de familie) en Victor Löw (in De Verleiders: door de bank genomen). Voor de Arlecchino (beste mannelijke bijrol) zijn genomineerd Ward Weemhoff (in Gavrilo Princip) en Hubert Fermin (in As you like it). Nominaties voor de Colombina (beste vrouwelijke bijrol) zijn er op dit moment voor Loes Luca (in Bedscènes) en Camilla Siegertsz (in Een bruid in de morgen). Eind juni wordt nog een ronde nominaties bekendgemaakt.

De prijzen worden op 13 september uitgereikt tijdens het Gala van het Nederlands Theater. ter afsluiting van het Nederlands Theater Festival. (NRC)