Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Weer

Voorjaar

Deze week blijft het droog en vaak ook vrij zonnig winterweer. Al is het de vraag of ‘winter’ hier nog wel op zijn plaats is. Want overdag wordt het al gauw 7 of 8 graden en vriezen doet het maar mondjesmaat. Komende nacht is het helder. De temperatuur daalt tot rond het vriespunt. Morgenochtend passeert een zwak front. Het is enige tijd bewolkt maar het blijft droog. In de middag klaart het vanuit het westen weer op. De temperatuur loopt op tot maximaal een graad of 8. In de nacht naar woensdag is het opnieuw helder. Op veel plaatsen daalt de temperatuur tot net iets onder het vriespunt. Er volgt een mooie woensdag met veel zon en weinig wind. Het voelt overdag eerder als voorjaar dan winter. Donderdag volgt soortgelijk weer. Veel zon, zwakke tot matige zuidwestenwind en temperatuur rond 8 graden.