Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

50Plus: verkiezingsdebat MAX

Seniorenpartij 50PLUS wil dat omroep MAX een verkiezingsdebat organiseert waarvoor alle partijen worden uitgenodigd. Ze kunnen dan discussiëren over thema’s als de koopkracht van ouderen en het „afbreken” van het pensioenstelsel. 50PLUS-oprichter en senator Jan Nagel heeft dat aan MAX-directeur Jan Slager geschreven. De NOS houdt in de aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen van 18 maart een aantal debatten, maar daarvoor zijn alleen de grote partijen uitgenodigd, aldus Nagel.

Naschrift (18 februari 2015): Nagels bewering dat zijn partij niet is uitgenodigd voor een tv-debat over de Provinciale Statenverkiezingen is onjuist, aldus NOS. Evenmin boycot de NOS thema’s als pensioenen en de koopkracht van ouderen.  [red.]