Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Economie

‘Stop met ongezonde reclame’

De voedselindustrie moet stoppen met het aanprijzen van ongezonde producten aan kinderen onder dertien jaar. Dat stelde een groot aantal maatschappelijke organisaties, waaronder de Consumentenbond en de Hartstichting, gisteren in het programma De Monitor (KRO-NCRV). Zij willen een verbod op ‘kidsmarketing’. Het in de ban doen van specifieke reclame voor kinderen zou een positief effect hebben op hun gezondheid. De eigen gedragscode van de industrie zou niet effectief zijn.