Taxi-app moet 50.000 euro boete betalen

foto anp

Uber, het bedrijf achter taxidienst UberPOP, moet een dwangsom van 50.000 euro betalen. Chauffeurs van de dienst, gaan ondanks een rechterlijk verbod gewoon door met de particuliere taxiritjes. De goedkopere taxidienst van Uber werd in december door de rechter verboden. Chauffeurs van UberPOP overtreden de wet, omdat ze niet over een taxivergunning beschikken. Bij elke geregistreerde overtreding zou het bedrijf, dat dit faciliteert, een dwangsom van 10.000 euro moeten betalen. Dat wordt nu dus 50.000 euro. Eerder moest het bedrijf al een dwangsom van 10.000 euro betalen. Het totale bedrag aan dwangsommen kan oplopen tot maximaal een ton. In Amsterdam zijn vier chauffeurs betrapt die via de UberPOP-app klanten hadden geworven. In Rotterdam werd één particulier gesnapt. De chauffeurs kregen een proces-verbaal.

    • NRC