Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Politie, recht en criminaliteit

Nederlander gedood bij overval op zeilschip in Brazilië

Een 60-jarige Nederlander die aan het zeilen was aan de noordkust van Brazilië, is gedood bij een overval op zijn zeiljacht. Dat meldden Braziliaanse media. De partner van de Nederlander vertelde de politie dat ze in de nacht van zaterdag op zondag het alarm op de boot hoorden afgaan. Er bleken twee gewapende mannen aan boord te zijn. Na een woordenwisseling werden er twee schoten afgevuurd. Een ervan raakte de Nederlander. De daders sloegen op de vlucht in een klein bootje zonder iets te hebben gestolen. Twee jaar geleden overkwam een Amerikaanse toerist iets soortgelijks. (ANP)