Opbeurende liedjes

In de popmuziek heeft het streven naar een betere, lievere wereld diepe wortels in de hippiementaliteit van de jaren zestig. Een band die nu nog aan durft te komen met teksten over blije mensen die in alles het positieve willen zien, wordt al gauw beschuldigd van een onrealistische blik door een roze bril.

Rockgroep Peace uit het Engelse Birmingham trekt zich daar niets van aan en komt na de zoete verleiding van debuutalbum In Love opnieuw met een tiental opbeurende popsongs waarin de melodieënrijkdom van de sixties gekoppeld wordt aan typisch Britse nineties-grooves. Primal Scream, Happy Mondays en Stone Roses klinken door in de zwiepende ritmes en vloeiende baslijnen waarop zanger Harry Koisser zijn wollige sentiment van „verbeter de wereld, begin bij jezelf” verkondigt. Gecombineerd met de wringende gitaarpartijen van Douglas Castle resulteert dat in kleurrijke liedjes die alle kanten op stuiteren.