Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
In beeld

Weer

Ook in het hoge noorden vieren ze carnaval

In Rio dansen ze in ieniemini-broekjes, Oeteldonk kleurt geel en rood en Limburgers dragen een zelfgemaakt ‘pekske’ op ‘vastelaovond’. Afgelopen weekend was het weer tijd voor carnaval. Het begin van de vastentijd, van oorsprong een katholiek feest, wordt niet alleen in het zuiden gevierd. Gisteren vond een optocht plaats van carnavalsvereniging Oldeclooster in het Groningse dorp Kloosterburen, oftewel ‘Kronkeldörp’. De carnavalsgroet is hier niet alaaf, maar een doodgewoon ‘hey’.
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen
Kees van de Veen