Dit is een artikel uit het NRC-archief

Oncologie

Lesley Gore, zangeres van ‘It’s my party’, overlijdt op 68-jarige leeftijd

De Amerikaanse zangeres en songwriter Lesley Gore is op 68-jarige leeftijd overleden aan kanker. Gore was vooral bekend van haar hits in de jaren zestig, waaronder het bekende nummer It’s my party (1963).

De Amerikaanse zangeres Lesley Gore bij de piano (archieffoto uit 1966).
De Amerikaanse zangeres Lesley Gore bij de piano (archieffoto uit 1966). Foto AP / Dan Grossi

De Amerikaanse zangeres en songwriter Lesley Gore is op 68-jarige leeftijd overleden aan kanker. Gore (wiki) was vooral bekend van haar hits in de jaren zestig, waaronder het bekende nummer It’s my party (1963).

Gore is geboren in Brooklyn en opgegroeid in New Jersey. Als tiener werd ze ontdekt door jazzmuzikant Quincy Jones. Ze bracht meerdere albums uit en schreef samen met haar broer Michael het nummer Out here on my own uit de film Fame. Het nummer werd genomineerd voor een Academy Award.

Andere hits van Gore waren She’s a fool, That’s the way boys are en Maybe I know. Enkele nummers op een rij.andré hazes

Grappig feitje: het nummer You don’t own me, een hit van Gore uit 1964, is twintig jaar later door André Hazes uitgebracht als Zeg maar niets meer. Vergelijk de nummers hieronder.


Ook had Gore een korte tv-carrière: ze speelde een bijrol in de tv-komedie Batman.