Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Defensie

IS onthoofdt 21 kopten in Libië, vergeldingsacties van Egypte

De Egyptische luchtmacht heeft vanochtend aanvallen uitgevoerd op doelwitten van de Islamitische Staat in Libië, nadat IS gisteren een video had verspreidmet de onthoofding van 21 Egyptische christenen op een Libisch strand. Gealarmeerd door de opmars van IS in Libië heeft Italië gisteren zijn ambassade in Tripoli gesloten en tientallen Italianen, onder wie ondernemers en werknemers van de oliemaatschappij ENI, geëvacueerd. Rome heeft om „een hardere interventie” van de Verenigde Naties gevraagd. (NRC)