Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Toughest Place to be

Britse serie waarin westerse werknemers naar het buitenland reizen om hun beroep uit te oefenen op zeer uitdagende plekken. In deze aflevering gaat de Londense vuilnisman Wilbur Ramirez naar Jakarta, de hoofdstad van Indonesië en een van de snelst groeiende steden ter wereld. Hij gaat tien dagen lang werken met Imam, een van de vele arme Indonesiërs die er dagelijks vuilnis verzamelt. Het contrast met Engeland is groot. Daar staan veiligheid en gezondheid voorop. In Jakarta staat een vuilnisman bloot aan allerlei gevaren. En daar staat weinig tegenover.

Canvas, 22.25-23.15u.