Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

Economie

Hagenaar

In het Haagse Statenkwartier trekt de Franse bakker ook op zondag veel klanten. Zwijgend en geduldig wachten zij op hun beurt, in een lange rij die tot buiten op straat reikt. Als een man klaar is met zijn inkopen verlaat hij de winkel en zegt ‘Goeiemorgen’ tegen hen die wachten. „Eindelijk iemand die ‘goeiemorgen’ zegt”, verzucht een vrouw, „ja, ik kom uit Amsterdam, daar zegt iedereen altijd goeiemorgen tegen elkaar.” Er ontstaat een gesprekje, er wordt even gelachen. „Oh gelukkig, er lacht nu ook nog iemand!”, roept de vrouw. Pal vóór haar in de rij staat een heer met een bril op. Hij leest onverstoorbaar z'n krant en zegt geen woord. Echte Hagenaar.