Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Goal v/h Weekend: oude bekende nu om goede reden weer ‘s in spotlights

Het was een beetje het weekend van Lionel Messi. In zijn 500ste wedstrjd voor FC Barcelona maakt-ie gewoon (weer) even een hattrick. Z’n 23ste om precies te zijn. Maar… dé goal kwam van zijn teammaatje.

Luis Suárez timet zijn 'bicycle kick' perfect.
Luis Suárez timet zijn 'bicycle kick' perfect. AFP / Josep Lago

Het was een beetje het weekend van Lionel Messi. In zijn 500ste wedstrijd voor FC Barcelona maakt-ie gewoon (weer) even een hattrick. Z’n 23ste om precies te zijn. Maar… dé goal kwam van zijn teammaatje.

3. Kosta Barbarouses (Melbourne Victory)

Een Nieuw-Zeelander met voetbalintelligentie, handelingssnelheid én techniek? Tuurlijk bestaan die. Kijk maar naar de jonge Ryan Thomas bij PEC Zwolle, of dus deze Barbarouses. In de herhalingen nog beter te zien, maar dit is zoals-ie in eerste instantie tot de kijker kwam:

2. Sho Ito (Yokohama F. Marinos)

Hallo linkerbeen! Dat hadden in ze in Grenoble nooit van Ito gezien. In de Franse stad raakte deze ‘Japanse Thierry Henry’ immers verzeild nadat hij in 2007 éigenlijk bij Arsenal zou tekenen. Maar na gedoe met een werkvergunning haalde Wenger een streep door de naam Sho Ito en werd het dus Grenoble waar het he-le-maal niks werd. Behalve dan dat Ito de eerste Japanse voetballer was die recht vanuit school naar een Europese club ging. Inmiddels al weer vijf jaar thuis en dit weekend zijn we daar blij mee.

1. Luis Suárez (FC Barcelona)

Acht maanden geleden moest niemand iets van ‘m hebben na wéér een bijtincident. We vergeten snel. En het helpt natuurlijk ook als je weergaloze goals maakt. Suárez was daarin niet de enige dit weekend. Arjen Robben was wéér lekker bezig en ja hoor, ook Zlatan deed weer eens iets geks. Uit Zuid-Amerika kwam fraais van Osvaldo Martinez en in eigen land hadden we de subtilieit van Bertrand Traoré.