Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Zorg

‘Binnen 60 dagen geen nieuwe ebolabesmettingen’

De Guinese president Alpha Conde
De Guinese president Alpha Conde EPA / Shawn Thew

Guinee, Sierra Leone en Libera, de drie landen waar de ebola-epidemie voortwoekert, willen binnen zestig dagen voorkomen dat er nog nieuwe ebolabesmettingen plaatsvinden. Dat heeft het kantoor van de Guineese president Alpha Conde vandaag laten weten, meldt persbureau Reuters. De uitbraak heeft al aan meer dan 9000 mensen het leven gekost.

“De staatshoofden van de Manorivierunie erkennen de inspanningen die de staten en de internationale gemeenschap hebben ondernomen om ebola terug te dringen. Zij willen dat binnen zestig dagen nul nieuwe besmettingen plaatsvinden.”

Het aantal besmettingen is de laatste maanden aanzienlijk gedaald, maar de Wereldgezondheidsorganisatie waarschuwt om niet te vroeg te juichen. De afgelopen twee weken nam het aantal nieuwe ziektegevallen in Guinee en Sierra Leone juist weer toe.

Lees verder in NRC Handelsblad: Ebola gedoofd? De angst blijft (€)