Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

Kramer vs. Kramer

(Robert Benton, 1979). Met vijf Oscars overladen, even intelligente als onweerstaanbare tearjerker probeert geen partij te kiezen tussen zijn twee hoofdpersonen. Joanna (Meryl Streep) verlaat man en kind om aan zelfontplooiing te doen en te gaan werken aan haar gevoel van eigenwaarde. Noodgedwongen ontdekt Ted Kramer (Dustin Hoffman) het vaderschap (“We’ve made a deal Billy!”) en maakt een snelle metamorfose door van egocentrische workaholic tot ideale, zorgzame vader. Waarna Joanna via de rechter alsnog de voogdij over hun zevenjarige zoontje Billy opeist.

RTL8, 20.30-22.40u.