Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Milieu en natuur

Die Reise der Schneeeulen

De geheimzinnige sneeuwuil leeft normaal gesproken ten noorden van de poolcirkel. Sinds 2002 wordt hij ook af en toe in Europa gespot door vogelaars. De vogels trekken in de winter naar het zuiden als er een tekort aan voedsel ontstaat of als de omstandigheden in het noorden te extreem worden. De uilensoort heeft er sinds de boekenreeks over Harry Potter – waarin Hedwig de sneeuwuil een belangrijke rolt speelt – veel fans bij gekregen. In deze Duitse documentaire uit 2014 zien we hoe de uilen zich voorbereiden op de naderende winter.

Arte, 19.30-20.15u.