Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Cultuur

2Doc: Solo, out of a dream

Twintig jaar geleden volgde Jos de Putter voor zijn documentaire Solo, de wet van de favela twee talentvolle jonge straatvoetballers in de sloppenwijken van Rio de Janeiro. De destijds elfjarige vriendjes Anselmo en Leonardo wilden dolgraag profvoetballer worden. Als gevolg van de film werden ze uitgenodigd voor een stage bij Feyenoord. Leonardo kreeg een succesvolle internationale carrière, Anselmo haalde het niet. In dit vervolg op de eerste documentaire kijken ze samen met De Putter terug op hun leven tot nu toe. Hoe is het als je leven door een film is bepaald?

NPO 2, 20.25-21.25u.