Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Beeldende kunst

Roofkunst in bezit van Newton?

Het schilderij Tritonenfamilie (1880-1881) van Arnold Böcklin, dat in de Tweede Wereldoorlog uit de verzameling van het Kaiser-Friedrich Museum in Magdeburg is verdwenen, is mogelijk in het bezit van de familie van fotograaf Helmut Newton. Het Duitse museum probeert volgens The Art Newspaper meer informatie van de Newtonerfgenamen te krijgen, sinds een afbeelding van het schilderij was opgedoken in de achtergrond van twee portretten van Newton uit 1977 en 1999. (NRC)