Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Boeken

Philip Levine (87) overleden

De Amerikaanse dichter Philip Levine is zaterdag op 87-jarige leeftijd overleden. Levine, winnaar van de Pulitzerprijs in 1995 voor zijn dichtbundel The Simple Truth en van de National Book Award in 1980 en 1991, stond bekend om harde en boze gedichten over industriële arbeid. Ook schreef hij over zijn jeugd in Detroit en de Spaanse Burgeroorlog, die hem fascineerde nadat hij een aantal jaren in Spanje had gewoond. Zijn poëzie werd gepubliceerd in onder meer The New Yorker en Harper’s Bazaar. (NRC)