Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.
Bekijk hele krant

NRC Handelsblad

Immigratie

Oproep Netanyahu aan Joden om naar Israël te emigreren

De Israëlische premier Netanyahu riep zondag op tot de ‘massale immigratie’ van Europese joden naar Israël. Na de aanslagen op het weekblad Charlie Hebdo en een kosjere supermarkt in Parijs in januari deed Netanyahu een soortgelijke oproep.

„De golf aanvallen zal waarschijnlijk doorgaan,” zei Netanyahu zondag. „Joden verdienen veiligheid in ieder land, maar we zeggen tegen onze joodse broers en zusters: Israël is jullie thuis. Wij bereiden ons voor op en roepen op tot de opname van massa-immigratie uit Europa.”

(AP, Reuters)