Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Politie, recht en criminaliteit

Civiele partijen trekken aanklacht pooieractiviteiten Strauss-Kahn in

Dominique Strauss-Kahn
Dominique Strauss-Kahn EPA / Yoan Valat

Vijf van de zes civiele partijen die zich in de rechtszaak tegen Dominique Strauss-Kahn hadden gevoegd hebben hun aanklacht wegens pooieractiviteiten tegen de voormalige topman van het Internationaal Monetair Fonds ingetrokken. Ze zeggen dat er te weinig bewijs is dat de politicus de wet zou hebben overtreden. Dat meldt persbureau AP.

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Vijf van de zes civiele partijen (4 prostituees + ngo) die zich in de DSK-zaak gevoegd hadden, trekken zich terug wegens te weinig bewijs.

Hiermee wordt de kans groter dat Strauss-Kahn, die ooit werd gezien als kanshebber voor het presidentschap van Frankrijk, onschuldig wordt bevonden aan pooieractiviteiten. Strauss-Kahn heeft bekend vaak seks met verschillende vrouwen te hebben gehad, maar heeft altijd beweerd dat hij niet wist dat de vrouwen die deelnamen aan orgies prostituees waren.

Twitter avatar petervermaas Peter Vermaas Morgen wordt duidelijk of DSK verder wordt vervolgd.

De aanklacht was ingediend door vier sekswerkers en twee organisaties. Zij hadden niet veel nieuwe bewijzen aangeleverd en al vorig jaar werd onderzoeksrechters geadviseerd om hun zaak tegen Strauss-Kahn te laten vallen. Alleen de organisatie Nid (Frans voor ‘nest’) heeft de beschuldigingen niet ingetrokken. Naast Strauss-Kahn staan er dertien andere personen terecht wegens pooieractiviteiten.

Lees verder in nrc.next: Hij houdt van harde seks, dat mag toch wel? (€)