Wawrinka wint in Rotterdam van Berdych

De Zwitser Stan Wawrinka tijdens de finale tegen de Tsjech Tomas Berdych op het ABN AMRO Tennis Tournament.
De Zwitser Stan Wawrinka tijdens de finale tegen de Tsjech Tomas Berdych op het ABN AMRO Tennis Tournament. Foto ANP / Koen Suyk

Stan Wawrinka heeft het ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam gewonnen. De Zwitser was met 4-6 6-3 6-4 te sterk voor titelverdediger Tomas Berdych.

Wawrinka, als vierde geplaatst, knokte zich gisteravond in twee tiebreaks voorbij de Canadees Milos Raonic. De Tsjech Berdych had in de eerste halve finale al afgerekend met Gilles Simon. De Fransman had in de kwartfinale nog voor een stunt gezorgd door topfavoriet Andy Murray te verslaan.

Voor Wawrinka is het de tweede toernooizege van het jaar; in januari won hij in het Indiase Chennai. Zijn totaal aantal ATP-titels staat nu op negen. Berdych won het Rotterdamse ATP-toernooi vorig jaar door Marin Cilic in de finale te verslaan.