FC Utrecht wint ruim van Dordrecht - Go Ahead verslaat PEC

FC Utrecht heeft in de Galgenwaard in de domstad hekkensluiter FC Dordrecht in een matig duel overtuigend met 6-1 verslagen. In Zwolle won Go Ahead Eagles de tweede “IJsselderby” van dit seizoen van PEC Zwolle.

Einde aan droge periode voor Utrecht

Voor FC Utrecht was het de eerste overwinning in 2015. Voor de Utrechtse ploeg was de Fransman Sébastien Haller met vier doelpunten trefzeker.

Twitter avatar fcutrecht FC Utrecht #fcutrecht wint, mede dankzij vier (!) goals van @HallerSeb, met 6-1 van #fcdordrecht! #utrdor http://t.co/tihQoHjUu9

Chris Kum en Jeff Hardeveld maakten de overige doelpunten. Josimar Lima tekende voor het Dordtse doelpunt.

FC Utrecht speelde het laatste half uur met tien man, nadat Willem Janssen met tweemaal geel van het veld moest. Hetzelfde lot onderging een kwartier later Lima. Kort voor tijd kreeg ook Marvin Peersman nog een rode kaart.

IJsselderby

Op bezoek bij bekerwinnaar PEC boekte Go Ahead een knappe overwinning: 0-1. Jeffrey Rijsdijk maakte in de 24e minuut het enige doelpunt in het IJsseldeltastadion. PEC speelde een groot deel van de tweede helft met tien man na rood voor spits Stef Nijland. In de slotfase werd ook trainer Ron Jans weggestuurd door scheidsrechter Danny Makkelie.

Go Ahead Eagles won eerder dit seizoen in Deventer ook al van de ploeg van Jans (3-2).

Twitter avatar GAEagles Go Ahead Eagles Het is afgelopen! Go Ahead Eagles wint ook de tweede IJsselderby van het seizoen! 0-1!! http://t.co/8jSLq9a7Zo

Dankzij de zesde overwinning van dit seizoen kwam de club uit Deventer op 23 punten, waarmee Go Ahead net boven de streep staat. PEC Zwolle blijft met 39 punten de nummer vijf van de ranglijst, vlak achter Feyenoord en AZ. (ANP)