Eredivisie: Cambuur verslaat Heerenveen in enerverende derby

Middenvelder Sander van de Streek schiet voor Cambuur Leeuwarden de 1-0 binnen.
Middenvelder Sander van de Streek schiet voor Cambuur Leeuwarden de 1-0 binnen. Foto ANP

Cambuur Leeuwarden heeft de Friese derby tegen sc Heerenveen gewonnen. In het Cambuurstadion werd het 2-1. De grote held van het thuispubliek werd middenvelder Sander van de Streek die beide goals voor zijn team maakte.

Binnen acht minuten na het eerste fluitsignaal stond de eindstand op het bord. Al na 55 seconden opende Van de Streek de score met een mooie volley. Binnen een paar minuten stond het echter gelijk dankzij een goal van Luciano Slagveer. Van de Streek bracht de stand al snel weer in het voordeel van de thuisploeg, waarna sc Heerenveen nog wel kansen kreeg op de gelijkmaker. Die viel echter niet, waardoor Cambuur de eerste overwinning van 2015 kan vieren. Voor Heerenveen was het de eerste nederlaag in negen wedstrijden.

Linkerrijtje

Cambuur mag zich nu weer tot het linkerrijtje rekenen. De ploeg staat met 30 punten op de negende plaats. Groningen en Willem II hebben evenveel punten, maar de Friezen hebben het beste doelsaldo. sc Heerenveen staat zesde met 35 punten.

Vanmiddag komen nog zes ploegen in actie. FC Utrecht speelt thuis tegen FC Dordrecht, PEC Zwolle ontvangt Go Ahead Eagles in een beladen IJsselderby, en Ajax moet in de Arena tegen FC Twente.