Deze week: carnaval, Griekenland en de Huishoudbeurs

Foto ANP

Zondag, het begint bijna weer. Dit gaat er volgende week gebeuren.

1. Krokusvakantie in het zuiden van het land. Dat betekent: extra carnavalsomzet in de Brabantse en Limburgse kroegen. Ook voor wie niet van poëtische teksten als “Toeter, toeter, toeter, lam” houdt, zijn er mogelijkheden zat. Gezellig op pad met de caravan (het liefst met Shiatsu-massagekussen), of naar het onverkoopbare vakantiehuis van de buurman misschien?

2. De eurogroep praat maandag in Brussel verder met Griekenland, dat meer financiële steun en minder bezuinigingen wil. De OESO maakt in Parijs de economische groeicijfers van het vierde kwartaal bekend (donderdag), en leuker: een rapport over de metropool (woensdag). Wat betekent het dat aan het einde van deze eeuw waarschijnlijk 80 procent van de bevolking in steden woont, waar de economie floreert?

3. Dichter bij huis maakt het CBS de nieuwste gegevens over het consumentenvertrouwen bekend. En de slechtste maand voor huizenverkopers en makelaars zit erop. Maar hoe erg was januari? Het Kadaster komt eerst met cijfers over het aantal woningtransacties, later volgt de gemiddelde verkoopprijs.

4. In Gouda maandag een raadsvergadering over de bouw van een megamoskee à 2,5 miljoen euro. Geruchten dat moslims uit het Midden-Oosten de moskee financieren, zijn volgens VVD-minister Ivo Opstelten (Veiligheid en Justitie) onwaar.

5. De NAM was meer bezig met economische belangen dan met het risico op aardbevingen. Dat blijkt uit het concept van het rapport over veiligheid van de gaswinning in Groningen, dat woensdag verschijnt.

6. Over multitasken en WhatsAppverslavingen gaat het donderdag bij het Sociaal en Cultureel Planbureau. Die onderzoeken jaarlijks hoeveel we gamen, mailen, kijken en luisteren.

7. Cijfers, cijfers, cijfers. In autoland komen Peugeot, Citroën, en Daimler (van Mercedes-Benz en Smart) met jaarcijfers, net als bandenmaker Goodyear. Verder onder meer Puma, Del Monte, ABN Amro, Air France-KLM en Priceline.

8. Klinkt dat je als een pittige week in de oren? Er is naast carnaval genoeg om te ontspannen. Denk: Chinees nieuwjaar (donderdag), het WK snert- en stamppotkoken in Groningen (vrijdag). En vanaf zaterdag 250.000 vrouwen en héél veel plastic tasjes bij de Huishoudbeurs in de RAI.

    • Anna Vossers