In beeld

De indrukwekkendste foto’s van de afgelopen week

De fotoredactie van NRC selecteert wekelijks de indrukwekkendste, mooiste en beste foto's uit de duizenden foto's die op onze redactie binnenkomen. Deze week onder meer de puinhopen van Gaza, zandstorm in Israël, Geert Wilders op huisbezoek, oorlogsgeweld in Oekraïne en een onwillige ex-patiënt in China.
Islamabad, 7 februari. Pakistaans-christelijke bruid Dunya Yacob, 24, wordt door haar neef naar het onderkomen van de bruidegom getild. "Van kleins af aan heb ik altijd al gedroomd over een bruiloft met een mooie jurk en een groot feest", zegt ze. "Maar mijn droom pakt heel anders uit. Maar ik kan er niets aan doen. Zo ziet ons leven er nu uit en we moeten ons aanpassen." Pakistaanse christenen vormen een minderheid worden vervolgd en bedreig door islamitische extremisten.
AP / Muhammed Muheisen
Marioepol, Oekraïne, 9 februari. Dienders van het Oekraïense Vrijwilligersbataljon 'Azov' doen oefeningen op een basis in Marioepol.
EPA / Ivan Bobersky
Madrid, Spanje, 9 februari. Activisten gooien met schuim naar agenten die de 46-jarige Umberto Jimenez uit zijn appartement komen zetten nadat hij geleend geld niet kon terugbetalen aan een schuldeiser. Hij had het geld geleend nadat hij zijn baan was kwijtgeraakt.
AP / Andres Kudacki
Ivoorkust, 9 februari. Ivoriaanse supporters begroeten hun nationale voetbalelftal in het Felix Houphouet Boigny Stadion. Ivoorkust won de 2015 African Cup met 9-8 van Ghana.
AFP / Sia Kambou
Port-au-Prince, Haïti, 9 februari. Een man doet push-ups tijdens een potje voetbal. De straten zijn leeg door een tweedaagse staking vanwege de hoge brandstofprijzen die de hoofdstad heeft platgelegd. Intussen verkeert het land in economische crisis en maakt de bevolking zich evengoed op voor het Carnavalsfeest.
REUTERS / Andres Martinez Casares
Kaïro, Egypte, 9 februari. Egyptische studenten bidden voor omgekomen demonstranten die tijdens rellen bij Cairo University omkwamen in het gedrang en door het ingrijpen van de politie.
AP / Roger Anis / El Shorouk Newspaper
Oudeschip, Nederland, 9 februari. PVV leider Geert Wilders brengt een bezoek aan de familie Wezenberg in het Groningse dorp Oudeschip. Hij komt met ze praten over de problemen in de regio, zoals de schade en waardedaling van hun woning door de aardbevingen. Derde van links Tweede Kamerlid Reinette Klever, naast haar PVV factievoorzitter van de Eerste Kamer Marjolein Faber.
Kees van de Veen
<b>Foto van de week:</b> Man in Mazar-i Sharif, Afghanistan schudt rozijnen schoon met behulp van een zeef. Als je slechts over de tekst beschikte zou je interesse vermoedelijk niet gewekt worden. De foto zonder tekst daarentegen is bijzonder genoeg om dat wel te doen. Een tafereel om blij van te worden, uitgevoerd met een technische precisie die bewondering afdwingt. Rozijntjes opschudden of de schoonheid van de eenvoud. (Nicole Robbers, fotoredacteur)
AP / Mustafa Najafizada
Beijing, China, 10 februari. Politieagenten dragen de 55-jarige Chen weg uit het ziekenhuis, waar hij na behandeling na een verkeersongeluk in augustus 2011 al was ontslagen. In oktober 2011 kwam hij echter terug met nieuwe klachten en sindsdien wilde hij het ziekenhuis niet verlaten. Na 3 jaar in het ziekenhuis te hebben gewoond, is hij nu onder dwang verwijderd.
REUTERS / Stringer
Liverpool, Verenigd Koninkrijk, 10 februari. Harry Kane van de Tottenham Hotspurs viert zijn doelpunt tegen Liverpool tijdens de Britse Premier Leaguewedstrijd.
AFP / Paul Ellis
Segev Shalom, Beersheva, Israël, 10 februari. Israëlische bedoeïenenkinderen spelen op hun erf tijdens een zandstorm. Segev Shalom is een van de 7 bedoeïnen-nederzettingen die in 1979 zijn opgericht.
AFP / Mehahem Kahana
Kramatorsk, Oost-Oekraïne, 10 februari. In een woonwijk ligt het levenloze lichaam van een vrouw die is omgekomen bij een raketaanval waarbij 3 doden en 10 gewonden vielen.
REUTERS / Gleb Garanich
Kramatorsk, Oost-Oekraïne, 11 februari. Gesneuvelde ruiten worden vervangen door plastic.
REUTERS / Gleb Garanich
Horlivka, Oekraïne, 11 februari. Een patiënt die gewond raakte tijdens beschietingen tussen de door Rusland gesteunde rebellen en de Oekraïense regeringstroepen.
AP / Petr David Josek
Donetsk, Oekraïne, 11 februari. Na de inslag op een busstation ruimt een winkeleigenaar het glas op.
AP / Petr David Josek
Gaza City. Een Palestijns kind staat te midden van het puin van gebouwen die tijdens de 50-daagse oorlog van afgelopen zomer zijn kapotgeschoten.
AFP / Mohammed Abed
Songhua River, Jilin, Jilin provincie, China. 11 february 2015. Een winterzwemmer heeft een wak gemaakt.
REUTERS / Stringer
New Delhi, India, woensdag 11 februari. Een Indiase man maakt brood in het oude gedeelte van de hoofdstad, Old Delhi. dat in de 17e eeuw door Mughal-keizer Shah Jahan werd gesticht. Inmiddels is het ooit glorieuze stadsdeel verouderd en vervallen.
AP / Bernat Armangue
Daih village, Manama, Bahrein, 12 februari. Twee demonstranten rusten uit onder een geïmproviseerde blokkade, opgeworpen ter gelegenheid van de vierde verjaardag van de pro-hervormingsprotesten van 2011.
EPA / Mazen Mahdi
Karrada District, Bagdad, Irak, 12 februari. Een Iraakse vrouw loopt langs een winkel met teddyberen die vanwege Valentijnsdag te koop zijn.
AFP / Ahmad Al-Rubaye