Dit is een artikel uit het NRC-archief De artikelen in het archief zijn met behulp van geautomatiseerde technieken voorzien van metadata die de inhoud beschrijven. De resultaten van deze technieken zijn niet altijd correct, we werken aan verbetering. Meer informatie.

Voetbal

Ajax wint in eigen huis met 4-2 van Twente

Ricardo Kishna heeft de 4-2 voor Ajax gescoord tijdens de wedstrijd tegen FC Twente.
Ricardo Kishna heeft de 4-2 voor Ajax gescoord tijdens de wedstrijd tegen FC Twente. Foto ANP / Olaf Kraak

Ajax heeft FC Twente in de eigen Amsterdam Arena met 4-2 verslagen. Ricardo Kishna hielp de Amsterdammers met twee treffers in de tweede helft aan de zege.

Jesús Corona kopte FC Twente na zes minuten nog wel voorsprong (0-1). Nick Viergever maakte namens Ajax na elf minuten gelijk (1-1). Riechedly Bazoer zorgde namens de thuisploeg na vijftien minuten voor een fraaie 2-1.

Hakim Ziyech tekende in het begin van de tweede helft voor de gelijkmaker (2-2). Ajax ging pas een beetje swingen nadat trainer Frank de Boer de als spits spelende Lasse Schöne voor Arkadiusz Milik wisselde. Kishna trof vervolgens nog tweemaal doel, in de 68ste en 75ste minuut.

De nummer twee van de eredivisie uit Amsterdam vergrootte met de zege de voorsprong op achtervolgers Feyenoord en AZ tot acht punten. De achterstand van Ajax op koploper PSV blijft twaalf punten. (ANP)