Weer

Een klein lagedrukgebied trekt dit weekend net ten zuiden van ons land langs, waarbij vooral de zuidelijke carnavalsprovincies meer bewolking hebben met soms (lichte) regen. In de rest van het land is het droger en schijnt af en toe de zon. Zaterdagochtend trekt al de eerste bewolking over het zuidwesten van het land en af en toe valt daaruit wat buiige regen. In Oost-Brabant en Limburg is het dan grotendeels droog, met nog af en toe zon. In de loop van de dag trekken de wolkenvelden steeds verder het land in, maar tegelijkertijd gaat ook de fut er een beetje uit, wat betekent dat er vrijwel geen neerslag meer uit valt en de zon zich tussendoor ook laat zien. Op de plekken met geregeld zon wordt het een graad of 10 en op de bewolktere plaatsen ligt het kwik een paar graden lager. Ook zondag blijven die wolkenvelden nog een beetje over onze omgeving slepen, met tussendoor wat gaatjes voor de zon. Het is zo goed als overal droog en de middagtemperatuur komt rond 8 graden uit. Na het weekend wordt het wisselvalliger, met vrijwel dagelijks een storing die passeert en daar achteraan weer wat zonneschijn. Het blijft wel relatief zacht.