remlicht op de fiets

Het Duitse Lupine Lighting Systems produceert verlichting voor buitensporters, van hoofd- en helmlampen tot fietsverlichting en zaklampen. Lupine, één van de eerste producenten die overstapte van traditionele halogeen lampen naar ledverlichting, is constant op zoek naar innovaties op het gebied van veiligheid.

Lupines Rotlicht (op z’n Duits uitgesproken) oogt als een standaard achterlicht voor op de fiets. De lamp, in waterdichte aluminium behuizing, is met een rubber bandje eenvoudig aan je zadelpen te bevestigen, oplaadbaar met de meegeleverde USB-kabel en kent vier standen (constant, knipperend, golvend en pulserend).

Wat de Rotlicht echter uniek maakt, naast de onwaarschijnlijke felheid (instelbaar van 10 tot 160 lumen), is een slimme sensor. De Rotlicht werkt als een remlicht. De sensor registreert wanneer je vaart mindert en laat de lamp feller branden. Ook handig en veilig: hij reageert op de koplampen van achteropkomend verkeer. Hoe dichter de auto nadert, hoe zichtbaarder je wordt.

Martijn Boot

lupine.de 85 euro