Eredivisie: Feyenoord verliest bij Heracles - Vitesse wint weer

Heracles-speler Bryan Linssen. Hij scoorde tegen Feyenoord.
Heracles-speler Bryan Linssen. Hij scoorde tegen Feyenoord. Foto ANP/ Peter Lous

Vier wedstrijden in de Eredivisie vanavond. Feyenoord verloor bij Heracles, Vitesse won voor de vierde keer op rij, van Willem II, en Excelsior en Groningen speelden gelijk. ADO-spits Michiel Kramer verknalde het droomdebuut van Demy de Zeeuw bij NAC Breda. Een overzicht.

Heracles Almelo - Feyenoord 2-0

Nee, met Feyenoord gaat het in uitwedstrijden al een tijdje niet best. Vandaag verloren de Rotterdammers met 2-0 bij laagvlieger Heracles Almelo. In de laatste vijf uitduels is er maar één punt behaald. Feyenoord, nu de nummer vier, moet vrezen dat nummer twee Ajax straks niet meer te achterhalen is. De tweede plek geeft recht op deelname aan de voorronde van de Champions League.

De eerste helft in Almelo was een saaie, schrijft persbureau ANP; er was tot de extra tijd geen enkele serieuze doelpoging. In blessuretijd wel, en meteen was het raak. Bryan Linssen schoot Heracles op voorsprong. Thomas Bruns zorgde er later met zijn 2-0 voor dat de ploeg uit Almelo voor het eerst in acht competitieduels weer eens won.

Vitesse - Willem II 2-0

Dankzij twee goals in de eerste helft won Vitesse vanavond van Willem II. Zakaria Labyad maakte het eerste doelpunt, Bertrand Traoré zorgde voor de beslissing. De overwinning voor de Arnhemmers was de vierde op rij.

Vitesse is inmiddels opgeklommen naar de zevende plek op de ranglijst. Willem II staat negende.

Excelsior - FC Groningen 1-1

De Rotterdammers kregen de meeste kansen, maar uiteindelijk kwam Excelsior niet verder dan 1-1 tegen FC Groningen. Op het eigen kunstgras bracht Daan Bovenberg de thuisclub kort na rust op 1-0. Albert Rúsnak, in de winter overgekomen van SC Cambuur, maakte een half uur voor tijd de gelijkmaker.

Excelsior staat voorlopig om een twaalfde plek in de Eredivisie, twee plaatsen lager dan Groningen. Ze spelen op 8 april weer tegen elkaar, dan in de halve finale van de KNVB-beker.

ADO Den Haag - NAC Breda 3-2

Demy de Zeeuw was tijdens zijn debuut voor NAC Breda de man van de wedstrijd geworden, ware het niet voor het hoofd van ADO-clubtopscorer Michiel Kramer. De Zeeuw maakte als aanvallende middenvelder beide goals voor de Bredanaren en zette ze op voorsprong. ADO kwam toch langszij en Kramer maakte vlak voor tijd met een kopbal de 3-2.

Aan De Zeeuw, deze winter overgekomen, was niet te zien dat hij een half jaar niet gespeeld had. De meervoudig international van Oranje en oud-speler van onder andere Ajax, AZ en Spartak Moskou zette NAC na tien minuten op voorsprong. Kramer maakte ongeveer een half uur voor de tijd de 1-1, waarna het weer De Zeeuw was die scoorde voor NAC.

Houtkoop scoorde een kwartier voor de tijd de 2-2, waarna Kramer met zijn tweede het droomdebuut van De Zeeuw toch enigszins verknalde.

Ander Eredivisienieuws

De politie heeft in Wijhe in Overijssel een bus met supporters van Go Ahead Eagles staande gehouden en drie mensen aangehouden. Een van hen is de bestuurder van de bus, twee anderen zijn opgepakt wegens belediging en een nog openstaand vonnis. Alle drie de verdachten komen uit Deventer, meldt de politie.

Zondagmiddag speelt Go Ahead in Zwolle tegen PEC. Een klein deel van de aanhang van beide ploegen wordt gerekend tot de groep ‘risicosupporters’.