Er spelen ook nog kinderen

Foto Mohamed al-Sayaghi/Reuters
Foto Mohamed al-Sayaghi/Reuters

In kleurrijke kleren en T-shirts van FC Barcelona spelen kinderen op straat in Taiz, een stad in Jemen. Een auto die waarschijnlijk uitbrandde bij gevechten tussen Houthi-rebellen en medestanders van de inmiddels afgezette regering dient als speeltoestel. Even verderop zijn demonstraties tegen de ontbinding van de regering van president Abd-Rabbu Mansour Hadi, eind januari. Honderden mensen kwamen de afgelopen weken om door het geweld. Westerse landen, waaronder Nederland, sloten hun ambassades en roepen burgers op het land te verlaten. Ook journalisten schuwen Jemen, beelden uit het land zijn schaars en zijn vaak net na een aanslag of bloedige demonstratie genomen. Daarvan is hier niets te zien. Alsof Barcelona net heeft gewonnen, dansen de kinderen op straat.