‘De postmarkt is een krimpmarkt’

Maarten Poels

(45) begon vorige maand als Chief Commercial Officer bij postbedrijf Sandd. Hij moet ervoor zorgen dat het bedrijf blijft groeien en zit in het managementteam.

1. Vanwaar deze stap?

Het is een kunst in de krimpende postmarkt te blijven groeien en innoveren. Sandd is een stoer en professioneel bedrijf, dat spreekt me aan.

2. Kruiwagen?

Mijn netwerk. Zij weten hoe ik werk, waar ik voor sta en wat voor werk ik aflever. De CEO van Sandd en ik kenden elkaar al en soms praten we bij, nu leidde dat tot deze baan.

3. Eerste daad?

Dat waren twee daden: de zakelijke klanten leren kennen door gesprekken te voeren. En de werkvloer op. Naar distributiecentra en ik ben met een paar van de 16.000 postbezorgers mee geweest. Een prachtige ervaring.

4. Nest?

Mijn vader was directeur Algemene Zaken bij Ernst & Young, mijn moeder werkte in het onderwijs. Mijn vader besteedde veel tijd aan netwerken. Dat doe ik ook. De appel valt nooit ver van de boom.

5. Studie?

Ik heb de Hogere Hotelschool Maastricht gedaan en daarna een Post-hbo opleiding Bedrijfsorganisatie en personeelsmanagement.

6. Wat wilde u vroeger worden?

Baas, een leuke baas. Dat klinkt makkelijk, maar het is moeilijk. Het is een kunst om mensen zo bevlogen te krijgen dat ze succesvol worden.

7. Wat wilt u later worden?

Ik ben nooit bewust op zoek naar een volgende stap, ik concentreer me op de baan die ik heb.