Auto botst op praalwagen in Ter Apel: één dode, vijf gewonden

Reddingswerkers bij de praalwagen in het Groningse Ter Apel waarop een automobilist inreed.
Reddingswerkers bij de praalwagen in het Groningse Ter Apel waarop een automobilist inreed. Foto ANP

Tijdens een carnavalsoptocht in het Groningse dorp Ter Apel is rond 16.00 uur een auto op een praalwagen gebotst. Volgens de politie is er een 33-jarige vrouw om het leven gekomen en raakten vijf anderen gewond. De politie gaat niet uit van opzet. Mogelijk was de bestuurder van de auto, die ook gewond raakte, onwel geworden.

Twitter avatar polgroningen Politie Groningen #TerApel: bij ongeval carnavalsoptocht zoals het nu lijkt 1 dodelijk slachtoffer en vijf gewonden (waaronder 2 inzittenden auto). #heftig
Twitter avatar polgroningen Politie Groningen #TerApel: het lijkt erop dat automobilist die #praalwagen raakte onwel is geworden. Van opzet lijkt geen sprake.

De auto raakte eerst de wagen en schoot toen door in het publiek, meldt persbureau ANP. De politie zei dat de situatie er “ernstig” uitziet. In een sporthal is opvang voor betrokkenen geregeld.

25.000 toeschouwers

Brandweer, politie, ambulances en een traumahelikopter zijn ingezet. Hoeveel mensen er op de been waren voor de optocht, is niet bekend, maar het was erg druk in Ter Apel.

Carnavalsvereniging de Kloosterwiekers meldt op haar site dat in andere jaren de optocht ongeveer 25.000 toeschouwers trok. Deze keer doen tussen de 1500 en 2000 deelnemers aan de optocht mee, waaronder 73 carnavalswagens, 35 loopgroepen, muziekkorpsen en dweilorkesten.

Het carnaval wordt dit jaar voor de 50e keer gevierd in Ter Apel. Traditiegetrouw doen ook enkele Duitse carnavalsverenigingen aan mee.

Dit bericht wordt bijgewerkt zodra er nieuwe informatie is.