Zon en bewolking

Het carnavalsweekend is begonnen en juist de zuidelijke helft van het land ondervindt dan de meeste invloed van een storing die in de nacht van zaterdag nog boven Engeland ligt, maar gedurende het weekend over Noord-Frankrijk naar het zuidoosten koerst. Zaterdag is de meeste zon terug te vinden in de noordoostelijke helft van het land, terwijl het zuiden en westen veel bewolking krijgt. Het blijft niet helemaal droog. Vooral ten zuiden van de grote rivieren valt er af en toe wat regen. Door een matige wind uit de richtingen oost en zuid, is het niet koud voor half februari, in de middag wordt het 7 tot 10 graden. Eigenlijk wordt er voor zondag maar weinig verandering verwacht, terwijl de maandag zonnige perioden oplevert. In de avond gaat het vanuit het westen wat regenen. Het wordt tussen 5 en 10 graden.