Witte chocolade, pijnboompitten en citroenschilletjes

Het hoofdstuk desserts uit Honey & Co bevat allerlei spannende toetjes en taarten met niet-alledaagse smaakcombinaties. Dit machtige nagerecht bijvoorbeeld. De zoete smaak van de witte chocolade vormt een mooi contrast met de citroen, de pijnboompitten en het mespuntje zout. Gebruik je mooiste olijfolie, het liefst een iets bittere Griekse als je die in huis hebt.

Verwarm de room op hoog vuur en giet de kokende room over een kom met daarin de witte chocolade. Voeg 1 eetlepel olijfolie toe en roer met een rondgaande beweging (verander niet van richting, anders verbreek je de structuur) tot de chocolade is gesmolten. Zet minimaal 6 uur of een nacht in de koelkast.

Schil de citroen (alleen het gele, niet het bittere witte) en snijd de schil in dunne reepjes. Leg de citroenreepjes in een steelpannetje, voeg het water toe en breng aan de kook. Giet de citroen af, giet er weer water bij en breng opnieuw aan de kook. Giet weer af (de reepjes zijn nu niet bitter meer) en voeg 50 ml water toe. Roer de suiker erdoor, breng aan de kook en laat 5 minuten sudderen. Laat vervolgens afkoelen.

Klop net voor het serveren het chocolademengsel tot het dik en stevig wordt. Klop niet te lang. Schep voorzichtig in je mooiste glazen. Garneer met pijnboompitten, een mespuntje zeezout, een paar druppels olijfolie en citroenreepjes.