Afleveringen House of Cards per ongeluk online

De eerste tien afleveringen van het derde seizoen van de populaire Amerikaanse Netflix-serie House of Cards zijn gistermiddag kortstondig gelekt via de streamingdienst. Na een half uur werden de afleveringen van de bekroonde serie, waar senator Frank Underwood (gespeeld door acteur Kevin Spacey) zich opwerkt tot president van de Verenigde Staten, weer offline gehaald. Volgens een woordvoerder van Netflix ging het om een technische storing. Direct na het lek werden via onder meer website The Huffington Post en sociale media al de eerste spoilers gedeeld. House of Cards reageerde ad rem via Twitter op de blunder: „This is Washington. There’s always a leak.” Alle dertien afleveringen van het derde seizoen zijn vanaf 27 februari via Netflix te bekijken.