PSV boekt spectaculaire overwinning op AZ, hattrick voor Luuk de Jong

PSV-spelers Luuk de Jong en Adam Maher vieren de 0-1 van De Jong in de wedstrijd tegen AZ. Foto: ANP/JASPER RUHE

PSV heeft vanavond de zware uitwedstrijd tegen AZ in winst omgezet. In een spectaculair duel was de koploper van de eredivisie met 4-2 te sterk voor de nummer vier van de ranglijst. Luuk de Jong groeide met drie doelpunten uit tot de uitblinker bij PSV.

Met twee treffers in de eerste acht minuten zette De Jong de bezoekers al snel op een comfortabele voorsprong, maar AZ knokte zich langszij via doelpunten van Markus Henriksen (40e minuut) en Robert Mühren (49e minuut).

PSV trok de wedstrijd echter alsnog naar zich toe door Georginio Wijnaldum en nogmaals De Jong. De ploeg van trainer Phillip Cocu heeft aan kop van de ranglijst vijftien punten voorsprong op Ajax, AZ staat vierde met twintig punten minder. (ANP)