Net gemist, 14/2

LEZEN
Wat Perfect No More: The Dark Days of Brian Williams
Tijd 15 minuten

Het heeft iets Shakespeareaans, de val van newsanchor Brian Williams. Meer dan een decenniumlang was hij een rots, de belichaming van betrouwbaarheid. En toen bleek deze week dat hij een veelvuldig verteld verhaal, waarbij hij in een neergehaalde helikopter zat, compleet had verzonnen. Wie is deze man? Een oud-collega haalt zijn gram.

KIJKEN
Wat Obama: the Vox conversation
Tijd 20 minuten

Dit is nog eens interviewen. Vox-hoofdredacteur Ezra Klein kreeg de kans om de Amerikaanse president Barack Obama te bevragen. Dat deed hij niet zomaar: Vox maakte er een interactieve productie van, mengde video met tekst en infographics. Erg knap gedaan.

LEZEN
Wat Times Critic and Champion of Media
Tijd 15 minuten

Hij stierf op de plek die hem het dierbaarst was: midden op de redactievloer van The New York Times. David Carr zakte daar, schijnbaar uit het niets, donderdagavond in elkaar. Carr (58) was media- en technologiecolumnist en één van de meest markante journalisten van de krant. Hij had in zijn leven al veel overwonnen. Hij herstelde van een crackverslaving, werd hij meerdere malen door de politie gearresteerd en belandde hij vijf keer in een afkickkliniek. Carr hield er zijn hese stem en opvallende ‘dronken’ loopje aan over. Lees deze necrologie van de NYT.

KIJKEN
Wat Apocalypse When?
Tijd 7 minuten

We gaan er allemaal aan. De enige vraag is: wanneer? O, en hoe? De BBC maakte een hilarische (en soms beangstigende) grafiek van de mogelijke manieren waarop de mensheid, en al het andere leven op aarde, aan zijn einde zou kunnen komen. Dus wat gaat het worden: een meteoriet? Kernoorlog?
Global warming?

    • Thomas Rueb