Michel S. krijgt vier jaar cel voor webcamseks

De rechtbank in Amsterdam heeft Michel S. tot vier jaar cel veroordeeld voor het verleiden of dwingen van kinderen tot webcamseks, waarvan een jaar voorwaardelijk. De 41-jarige Amsterdammer had beeldmateriaal van 292 kinderen tussen de negen en veertien jaar in zijn bezit. De strafmaat is hoger dan de eis van het OM, dat drie jaar cel met tbs had geëist. Die eis was gebaseerd op onderzoek van het Nederlands Instituut voor Forensische Psychiatrie en Psychologie (NIFP) dat verklaarde dat S. een persoonlijkheidsstoornis met narcistische trekjes heeft. Volgens de rechter was dat niet voldoende aangetoond; experts spraken elkaar tegen. S. deed zich in chatgesprekken vaak voor als tienermeisje om jongens te verleiden tot het verrichten van ontuchtige handelingen voor de webcam.

    • NRC