Eerste aanval van Boko Haram in Tsjaad - ten minste 5 doden

Bewoners van een Nigeriaanse stad bekijken de schade na een bomaanslag van Boko Haram , eind vorig jaar. Foto EPA / STR

De Nigeriaanse terreurgroep Boko Haram heeft – voor zover bekend – voor het eerst een dorp in buurland Tsjaad aangevallen. Bij die aanval zijn vannacht ten minste vijf mensen omgekomen, zo meldt het Franse persbureau AFP. Eerder viel de terreurbeweging al dorpen aan in Nigeria en twee andere buurlanden, Kameroen en Niger.

Volgens een dorpeling hebben de pakweg dertig militanten van Boko Haram bij hun aanval tien mensen vermoord, waarna ze de huizen van het dorp in brand hebben gestoken. De leden van de groepering kwamen in kano’s en werden na verloop van tijd door het leger van Tsjaad verjaagd, zo meldt hij aan persbureau AP.

Boko Haram houdt zich op in het noorden van Nigeria, in de omgeving van het Tsjaadmeer. Van daaruit lanceerde de groep de afgelopen weken meerdere aanvallen op buurlanden Niger en Kameroen. Vorige week doodde het leger van Tsjaad nog 200 militanten van Boko Haram op Nigeriaans grondgebied.

    • Joost Pijpker