Dit is wat je vandaag moet weten

Foto ANP

Goedemorgen NRC Q-lezer. Dit is ons dagoverzicht.

De inflatie staat op het laagste punt sinds 1987. Vanochtend geeft minister Kamp in de Staat van de Economie zijn visie op het komende economische jaar. Dit is wat hij gaat vertellen.

Op de bloemenveiling worden de week voor Valentijnsdag 100 miljoen rozen verhandeld. Dat zijn er steeds minder van Nederlandse kwekers, want die hebben het zwaar.

Papier dood? Onzin, denkt de Oostenrijkse investeringsmaatschappij Andlinger. En dus deed het een bod op de Nederlandse papierproducent Crown van Gelder, die vandaag met cijfers komt. Zes redenen waarom dat helemaal geen slecht idee is.

En over overnames gesproken: Fred de la Bretonière vertelt in dit hilarische interview hoe zijn modebedrijf in handen kwam van drie dames.

Poldernieuws

Opnieuw ruzie tussen Air France en KLM, schrijft de Telegraaf. De Fransen willen op een aankomende bestuursvergadering het Nederlandse bedrijf ‘slopen’.

Na jaren wachten mogen Katwijkse vissers eindelijk vissen voor de kust van Australië, meldt de Volkskrant.

Shell-baas Ben van Beurden vindt dat de olie- en gassector klimaatverandering moet erkennen en mee moet doen in het debat over oplossingen, bericht het Financieele Dagblad.

While you were sleeping… in the US

Zou jij een man vertrouwen die het bedrijf Diapers.com oprichtte? Grote zakenbanken stoppen hem miljoenen toe voor zijn nieuwe project, schrijft de Financial Times.

Reissites Expedia en Orbitz gaan fuseren omdat ze alleen de concurrentie niet meer aankunnen, meldt The Wall Street Journal.

De Chinese tech-darling Xiaomi steekt de Stille Oceaan over en begint voorzichtig in de VS, aldus C/Net.

While you were sleeping… in Asia

Zie je plastic in zee drijven? Grote kans dat het uit Indonesië of China komt. Dat zijn de grootste vervuilers, blijkt uit een nieuw onderzoek waar de Financial Times over schrijft.

De Chinese zoekmachine Baidu trekt meer klanten via smartphones en tablets nu China 4G heeft, meldt de Nikkei Asian Review.

Het Zuid-Koreaanse bureau voor de statistiek wil gedroogde noedels zwaarder laten wegen in het vaststellen van inflatie omdat er meer singles zijn, bericht persbureau Bloomberg.

Veel succes vandaag. Dit dagoverzicht versturen we ook iedere ochtend als nieuwsbrief. Interesse? Meld je dan aan en ontvang hem elke dag om 5:30 uur gratis in je mailbox.

    • NRC Q