Dit is volgens Spotify de top 10 van populairste seksnummers

Foto ANP / Roos Koole

Het zal degenen die de afgelopen dagen buiten zijn geweest niet zijn ontgaan: morgen is het Valentijnsdag. Spotify greep de gelegenheid aan om naast een lijst met liefdesnummers ook een lijst met populaire seksplaten te maken. De muziekdienst stelde een top 10 samen van liedjes die het vaakst voorkomen op door gebruikers samengestelde ‘seksafspeellijsten’, schrijft The Guardian.

Volgens de Britse krant zijn er maar liefst 2,5 miljoen seks-playlists op Spotify. Met nummers als Talk is Cheap (Chet Faker), Let’s Get Started (Dylan Gardner) en Magic (Coldplay). Mannen hebben iets vaker zo’n seksafspeellijst dan vrouwen, maar het scheelt niet veel (56 tegen 44 procent).

De muzikanten van The XX komen met Intro, van hun debuutalbum Xx uit 2009, volgens The Guardian het vaakst voor op de seksafspeellijstjes. Intro is gelijk ook één van de oudste nummers op de lijst, waar vooral liedjes op staan uit de afgelopen paar jaar.

Overigens komen de liefdeslijstjes veel vaker voor op Spotify: daar zijn er 28 miljoen van. Liefde wordt volgens veel gebruikers het beste tot uitdrukking gebracht door popartiesten als Miley Cyrus, Rihanna en Beyoncé.

    • Laura Klompenhouwer